Webdesign/webmaster : Gerard

 ††† †††††††††††

 

  

Actueel 1

Gerard Huisman wint Clubfestival ZoomOut.

Met een prachtige documentaire over ontstaan en uitwerking van de IJssellinie bij Olst, won Gerard Huisman de Alfons Slag trofee die jaarlijks te winnen valt bij de Heinose filmclub ZoomOut.

De jury bestond dit jaar uit drie leden van de VC Zwolle: Martin de Fluiter, Theo Tekelenburg en als voorzitter Peter Hut. Zij hadden de lastige taak om 6 verschillende soorten films te beoordelen.

Behalve drie uitnodigende vakantiefilms met als onderwerp KroatiŽ, Interlaken en Barcelona, was er een fantasierijk verfilmd fabeltje van Remco Campert , een stoer filmverslag van het Truckstar-festival in Assen en een documentaire over de IJssellinie bij Olst te beoordelen.

Deze documentaire, gemaakt door Gerard Huisman, beoordeelde de jury als winnaar van de trofee. Goede uitleg omtrent het doel† van de IJssellinie en dankzij levendige beelden van een zomerse Open Dag kreeg men een idee van de uitwerking† van deze geheime onderneming tijdens de Koude Oorlog, eind jaren vijftig.

De leden gaan zich weer voorbereiden op de volgende editie in november 2018,† want de Alfons Slag-trofee is een begerenswaardig object: drie maal winnen is houden!

Hebt U interesse zoín clubavond mee te maken?

Kom dan eens vrijblijvend kijken.

Uitreiking van de Alfons Slag trofee door de jury

De Alfons Slag trofee